Om Forssa Kvarnagård

Vi som driver Forssa kvarnagård – kvarn och gårdsbageri är Therese och Claes Rostedt. Vi är femte generationen på gården och vi bedriver en småskalig verksamhet med fokus på kvalitet, närhet och välbefinnande. 

För oss har drömmen och målet varit att skapa en mötesplats där du ska känna dig hemma, ungefär som att komma in i vårt vardagsrum och få ta del av vårt liv. Kvarnen är vår utgångspunkt och den har i alla tider varit en mötesplats för bygdens folk. Dit kom bönderna för att mala mjöl men också för att utbyta nyheter med varandra. En form av dåtidens sociala medier. I väntan på att mjölet skulle bli klart satt de i kvarnkammaren och drack kaffe och skvallrade.  Vi har byggt vår verksamhet långsamt under många år parallellt med andra jobb och det har passat oss bra. Nu har vi äntligen vårt café på plats  - en mötesplats dit du kan komma året runt antingen som besökare när vi har öppet eller boka in dig med en grupp för en pizzakväll, guidning eller konferens. Det skulle till och med gå att ha mindre bröllopsfester hos oss, kanske till och med vigsel. Vad vet vi?! Vi utvecklar hela tiden och formar vår verksamhet efter det vi tror på.

Vi hälsar dig varmt välkommen hem till oss och ser fram emot att ha dig som gäst!

ÖppettiderOm kvarnen

Vår personal

Vår personal är det bästa vi har. Fantastisk cafépersonal som gör allt för att ge dig en bra service, fixa pizzor, diska, fixa kaffe och goda mackor. Våra bagare gör allt för att erbjuda de bästa bröden och bakverken.  

Hilda, Anima, Ebba, Erik, Viggo , Hilda, Alvin, Theo, Noomi, Elvira och Elisabet hittar du i caféet. De har alla olika skills och fixar det mesta. Ibland går de även ner i bageriet och bakar.

Maja, Therese och Elisabeth håller ställningarna i bageriet och producerar de mest fantastiska bröd och bakverk ni kan tänka er. De är båda måna om att vi bakar allt från grunden, utan några tillsatser. De dyker även upp i caféet ibland när vi behöver hjälp med till exempel våra pizzor.

Vi som ägare, Therese och Claes, har ansvar att se till att allt flyter på och mycket fix runt omkring. Men såklart bakar vi och fixar pizzor.  

Vi är alla tillsammans ett suveränt team och alla behövs lika mycket för att kunna ge dig som kund det bästa.

Vi är så glada att alla ni kunder hittar ut till vår lilla pärla på landet!

Beställningar

Om du vill beställa bröd, bullar, tårtor, kakor med mera hör gärna av dig till oss. Det går oftast att lösa de dagar vi har öppet.

Sittplatser

Vi har cirka 50 sittplatser i vårt café året runt. På sommarhalvåret finns sittplatser i vår kvarn och utomhus.