Våra bröd
Vi bakar långjästa surdegsbröd av kulturspannmål. Ett långjäst bröd bakat på kulturspannmål utvecklar fler smaknyanser, är mer lättsmält för kroppen och hälsosammare. Vi har både ljusa och grova bröd bakade på fullkorn. Ett fullkornsmjöl innehåller alla delar i ett spannmålskorn det vill säga kliet, grodden och kärnan. Det är i kliet och grodden den mesta näringen finns. För att baka ett bra surdegsbröd behövs ingredienserna mjöl, salt och vatten. Som smaksättare tillsätts exempelvis frukt, nötter, frön, sirap och honung.
Ett urval av våra olika bröd som vi bakar. Utbudet varierar från dag till dag.
Frö och russinbröd
50% fullkornsmjöl emmer, 50% fullkornsmjöl svedjeråg, vatten, surdeg av svedjeråg, russin, rostade solroskärnor, sirap, oraffinerat havssalt, pumpakärnor/solrosfrö (100% fullkornsmjöl)
Speltbröd med rågsurdeg
50% fullkornsmjöl spelt, 50% siktad spelt, vatten, surdeg på svedjeråg, oraffinerat havssalt (ca 60% fullkornsmjöl)
Levainbröd med emmer
Siktad spelt, vatten, levain (fast vetesurdeg), 10% fullkornsmjöl emmer, oraffinerat havssalt, en liten gnutta jäst (ca 10% fullkornsmjöl)
Rågbröd
Svedjeråg, vatten, surdeg av svedjeråg, honung, oraffinerat havssalt (100% fullkornsmjöl)
Sesambröd
Vatten, siktat speltmjöl, fullkornsmjöl av spelt, surdeg av svedjeråg, rostade sesamfrön, honung, oraffinerat havssalt (ca 10% fullkornsmjöl)
Frallor
Siktad spelt, vatten, fullkornsmjöl av Jacoby borstvete, surdeg av svedjeråg, oraffinerat havssalt (cirka 40% fullkornsmjöl)
Aprikos, dadel och rostad mandel
Vatten, siktad spelt, fullkornsmjöl dala lantvete, surdeg av svedjeråg, oraffinerat havssalt, aprikos, dadel, rostad mandel (ca 35% fullkornsmjöl)
Kavring Vatten, svedjeråg, öländskt lantvete, emmer, honung, kummin, oraffinerat havssalt, surdeg av svedjeråg. (100% fullkornsmjöl)
Våra bakverk
Vi bakar alla våra bröd och bakverk på svenska och ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Bär, frukt, färska kryddor och blommor plockar vi mestadels i vår egen trädgård och vår egen skog. Vi har långjästa bullar bakade på spelt, wienerbröd, croissanter, tarteletter, pavlova, mazarinkaka, chokladbollar, snittkakor och mycket mer.
Lunch och mackor
Vi har alltid mackor och vedugnsbakad surdegspizza från kl. 12.00 de dagar vi har öppet.